maandag 2 november 2015

Wildgerechten en wijnen in het Groothertogdom

In de plaatselijke vinoteca kopen we Crémant de Luxembourg van Domaine Mathis Bastian www.mathisbastian.lu  Uit het assortiment Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot gris, Riesling, Gewurzttaminer, Chardonnay en Pinot Noir opteren we voor  Auxerrois  - vin moelleux, een zoete witte wijn als apertief bij foie gras of bij desserten.

In de plaatselijke voedingswinkel, uitgebaat door Portugese migranten, komen we een aantal plaatselijke wijnen (Elbling, Rivaner, Auxerrois, Riesling) en porto Calem rood/wit. De Portugese families zouden 16 % van de Luxemburgse bevolking uitmaken en hun invloed is duidelijk aanwezig in eethuisjes en voedingswinkels. In de hoofdkerk van Diekirch stond om 9 u een Portugese mis geafficheerd.

Domaine Mathis Bastian, Remich   

In hotel Koener genieten we van lamskroketjes (bleu geserveerd) met Rösti aardappelen (Zwitsers gerecht van gemalen aardappelen als platte ronde koekjes gebakken) met peterselie medaillon en tijmsausje. Het is de tijd van het jaar: civet de cerf met bosbessen.
Aan Jeanne`s Keukentafel: Basisrecept Rosti

Op de terugweg kopen we een Ardeens brood samen met amandel- en marsepijnkoeken bij boulangerie Delhaye. In de kaaswinkel bestellen we Saurtilege au maitrank.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten