We bezoeken Brugge, nemen een kijkje in eet- en praatkroeg Stoepa (met Boeddhabeeld), aanschouwen een lange rij voor pastahouse Bocca, en staan verwonderd voor de chocolaterie van Dominique Persoone, vervolgens Dille en Kamille. Tot slot betreden we het portaal van de Sint-Salvatorskathedraal.
Via het Gruuthuse museum en het vroegere huis van Aimé Van Belleghem (kuntschilder) naar l'Estaminet (een kroeg rechtover het Astridpark en de vroegere gevangenis) waar we Kazak met gerookte haring eten, vergezeld van een oude graanjenever. Een gerechtje van tijdens de oorlog waar in 1943 een herhaling van de 'wonderbaarlijke visvangst' plaatsvond aan de kust, een zegen voor de 'hongerige' mensen.
Thaïse melk / Chocolademelk nuttigen we in de Republiek (nabij theater)n een merkwaardig huis voor kunst een cultuur waar Fairtrade producten belangrijk zijn!
Dan volgt een koopjesjacht naar de solden, maar Anneke en ik vinden onze gading in de Top vintage & second hand Think Twice. Onderweg vinden we het boek meer dan de rest, eet beter verpil minder van Steven Desair, Joris Lens en Matthias Dirckx uit het Brusselse (PAIN PERDU menu's, Joris Lens aan het roer van De Markten te Brussel).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten