zondag 15 maart 2020

Grand Marnier in bakkerij-desserten, maart 2020.

Onze pa had een grote fles staan, voor veelvuldig gebruik in de bakkerij en heerlijke desserten, mama zette de traditie voort, in blijde herinnering!



GRAND MARNIER is een likeur, voor het eerst gemaakt in 1880 door Alexandre Marnier-Lapostolle. Het is een soort triple sec, gemaakt van een mengsel van cognac, gedestilleerde essence van sinaasappel en andere ingrediënten. Grand Marnier bevat 40% alcohol.
Red Label of Cordon Rouge: dit is de standaard kwaliteit, die algemeen "Grand Marnier" wordt genoemd. Cordon Rouge wordt gemaakt van 51% cognac en 49% sinaasappellikeur.

Het bedrijf achter Grand Marnier is Société des Products Marnier Lapostolle. Het werd opgericht in 1827 door Jean-Baptiste Lapostolle, die als destilleerder fruitlikeuren maakte. Ook armagnac en diverse wijnen in productie. In maart 2016 werd de overname bekend door het Italiaans bedrijf CAMPARI. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten