Elisa maakt mochi - ijs maar gezien examentijd, moet ze ons nog eens toelichten hoe ze dat gemaakt heeft. Maar hoe speciaal! Er valt nog veel te leren over dit boeiend dessert, wordt vervolgd.
Aardbei-mochi van Elisa |
Mochideeg: kleefrijst en suiker met water mengen, het mengsel op een laag vuur door elkaar te roeren, het deeg dun uitrollen en 2 u in de diepvries plaatsen. Aardbevulling : aardbeien met poedersuiker, wat melk en citroen mengen, opgeklopte room doorheen spatelen en eveneens in diepvries plaatsen. Het deeg in stukken sijden, met het aardbei-ijs vullen, en nog eens 30 minuten in de diepvries. Doormidden snijden en op een stokje serveren. Recept Royal: mochi-ijslolly's | Café Royal (cafe-royal.com)
Japans Mochi-ijs |
Dango (= rijstdumpling) |
Mochi-ijs is een verkoelend dessert gebaseerd op het traditionele Japans gerecht mochi. Het is letterlijk een klein bolletje mochideeg (kleefrijst) met een zoete, romige ijskern, verkrijgbaar in alle kleuren. Steeds populairder in Nederland en België. Mochi lijkt misschien op dango of daifuk maar is niet hetzelfde want deze laatste is gemaakt van rijstmeel ipv kleefrijst. Alle onder de noemer wagashi of mochigashi, gebruikt bij Japanse theeceremonies. Mochi ijs - dé kawaii zomerlekkernij uit Japan - Tokyo.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten