We logeren in Hotel du Port in CONCARNEAU en eten gegrillde sardienen in de oude stad. De vissershaven trekt volledig onze aandacht: Musée de la pêche, Marinarium, jassen van Guy Cotten, visserij van sardines en tonijn. Bezoekers vertellen ons over de typische Belon oesters uit de streek.
In een vegetarisch restaurant eten we als voorgerecht een terrine met algen (laitue de mer), gevolgd door een couscousmaaltijd of aardappelgratin.
In Hotel Admiral (genomineerd door Michelin) kiezen we als verjaardagsmenu voor Marc:
* aperitief: cider met bessensap
* voorgerecht: oesters geserveerd met citroen en een azijsausje (wij verkiezen ze puur)
* hoofdmenu: gebakken tonijn met een schuimig sausje (witte wijn?) en salade
* dessert: 3 bollen sorbet: citroen met verse munt, aardbei en mango
* Graves witte wijn
Pont-Aven |
Concarneau |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten